Tätokate ohud, ka püsimeigi!

No nii, käisin mina siis tatoveerimas. Nii nägu, kui ka kätt… grammikene ka rinna alla.

Alustame sellest, mis mul kehaga nihu läks ja varemgi läinud on.

Esiteks on mul meeletult õrn nahk. Kui isegi kulme vahatada või tead küll kust altpoolt depileerida, siis mina lähen alati maru paiste. Eks see oleks pidanud juba ammu ette hoiatama, et ka tatoveerimine pole minu jaoks leebe puhkus. Kui ma kunagi lasin jalale umbes 10×10 cm suuruse tattoo teha, siis läks jalg sealt 2cm kõrguse nagu muhuga lausa paiste. Lisaks olin 2 nädalat külmetuses peale seda. Õrn nahk + lisaks autoimmuunhaigus teevad koos imesid.

Aga kõik asjad ei ole õrna naha ja haiguse süü. Näiteks infektsioon võib tekkida igaühel, kes hooletu on! Siin all on siis video minu pealuukesest. Nõrganärvilistele väga ei soovita.

Igatahes olid lood sellega nii, asukoht on selline, et kätt painutades see aina liigub. Ometigi oli mul vaja sama ja järgmine päev aina ringi mõllata ja igasuguseid vigureid selle käega teha. 😀 Suurim mure vist oli tund aega jutti kukeseente puhastamine – käsi aina liikus just sealt. Samal sessioonil sai ka teisi pildikesi tehtud ja kõik teised paranesid kenasti, aga see läks vesivillidesse lausa. Päris juba oli, kuidas sealt vedelikku immitses.

Apothekast ostsin erinevaid kreeme, peamine mida soovitatakse üldse tatoveeringutele Helosani asemel on Bepanthen.  Sellest oli täiesti null kasu mul sellise suure aiaga. Valutas ka korralikult ja suhteliselt piin oli niisamagi olla.  Aga siis sõbranna soovitas hoopiski Burnshield-i, kuna see mul näeb välja sarnane põletushaavale. Uurisin Aptoheka online arstidelt ka üle veel, kas tohib ja anti heakskiit. Vastavad muide üli ruttu, suur aitüma! Ja sellest oli tõesti kasu ka. Esiteks leevendas valu juba koheselt. Sain kenasti steriilse marliga käe sisse mähitud, burnshield peal ja elu oli täiesti lill. Maha sai ka selle pärast ettevaatlikult tõmmates – ei jäänud koorikute ega millegi külge kinni, kui tasa ja targu toimetada!

Lõpuks paranes ta ilusti ära siiski ja värvitöö ei saanud ka palju kannatada. Aga… see pole ju ometigi veel kõik!

Muidugi selgus veel teise tattooga, et mul on punase tindi allergia.

See ei löönud päevapealt välja ja alguses mul ei olnud aimugi milles asi on. Suht rõve eksole. Käsi oli sügelevaid mädapunne täis. EWW! Googeldasin, uurisin. Teadsin, et nikliallergia mul tekkis 2017a lõpus näiteks ja sellest lähtuvalt uurisingi asju. Selgus, et punane värv ongi üks neist, mis seda tekitada võib. Olenevalt brändist jne on sealt vastavad metalliosakesed sees, et värv paremini püsiks. Ei no muidugi, mul suur uhke punane kärbseseen käel. Hullemad versioonid nõuavad antibiootikume või lausa lasereemaldust. Minul vedas ja piisas kuurist allergiaravimitest. Seda saab lihtsalt apteegist küsida, et vot selline allergia on ja siis soovitatakse, mina võtsin odavaima ja saingi korda! Vahepeal harva punased kohad sügelevad natukene, aga õnneks see on talutav. Super Mario lasin ma peale seda siis roosaga teha. Super Maria on nüüd!

Tatoveerija on mul haigelt äge ja armas inimene ja muretses ka minu pärast. Seletasin, et ega ma mingi eit ei ole, et valu kardan vms, et ravin ära ju! Et tatokaid ma ju ka ei karda, mis see allergia ja muu siis ära ei ole. Siis sai korra nalja ka. Seletasime sellest Street Mirror asjast, kus oli meeletu tattoode show jne. Ütles, et kurb on, et sel aastal polnud neid, kellel oleks nahk haakide küljes ja nii rippus. Ma siis seletasin, et jah see on äge :” Mu eelmine Tallinna tatoveerija oli ka siuke tüüp, kes nii rippus ringi!” Tatoveerija muigas ja ütles, et tema kõrval ruumis töökaaslane ongi see. “Eiei, see minu oma oli üks Rolts” “Jah, see ongi Rolts!” No eks ma ei uskund, et see maailm nüüd nii väike olla saab. Eriti, kuna ma algselt tahtsingi Tallinnas Roltsi juurde tattoosse minna, aga nimi ei meenunud ja siis soovitati Konstantini. Lisaks on nad minu silmis välimuselt ja iseloomult natuke sarnased ka. No igatahes, maailm ei ole nii väike. Läks 2 minutit mööda ja järksu, esimest korda, astus tema töökaaslane meie ruumi sisse, et midagi kapist võtta. Guess what… oligi see Rolts! 😀 Häbenesin sutike ja pärast sosistasin Konstantinile, et on jah sama poiss… 😀

Kas sul on ka mingeid huvitavaid kokkusattumusi olnud, et appi, kui väike see maailm on? Minu huvitavaim oli, kui selgus, et mul oli oma uue kutiga sama exkutt… MITTE praegusega! 😀

Pildiotsingu shocked funny gif tulemus

Praegusest rääkides, ta on nii minukas! Tegime ometigi koos ühise paaritattoo ka!

Love is when you make stupid shit together ❤️ #love #stupid #tattoo

Posted by Keefirivunts on Neljapäev, 4. oktoober 2018

Niiiiii, aga nüüd viimased tattoo-ohud, mida ise kogenud olen! Exidest saab teine kord ka pajatada, tihti ma ikka tattoosi teen eksole! Exe on rohkem!

Püsikulmud olid mul juba ammu tehtud, laisk nagu ma olen, oli soov teha siis juba ka silmalaud ja huuled. Kulmud muutsid mu elu lihtsalt nii tohutult palju, et no teeme siis need ka! Lisaks, kui on silmalainer peal, ega siis neid ripsmepikendusi koguaeg vaja polegi. Eriti kuna ma kukun noid aina kiskuma. Ja no aasta peale tuleb püsilainer odavam, kui pikendused!

Mina otsustasin, et tattoo näkku pole koht kust raha peaks kokku hoidma. Ei julge. Pigem hoidsin mujalt kokku ja läksin Julia Saar juurde. Mina lihtsalt ei julge riskida, et õpilane või keegi teine teeb. Eriti, kuna mul on väga tundlik nahk, lisa korrektuure ma väga teha ei sooviks.

Julia ise on super tore ja rahustas mind. Eks tal oli vist natuke naljakas ka, et mul käsi täis tatoveeritud ja seletan, et mina kardan. 😀 Küsis, mida ma rohkem kardan, vastasin, et silmi ja muidugi alustas ta just neist. Eks ma seal olin suht kramplikult, koguaeg kartes, et no kohe torkab silma peast välja! NÕEL on ju kohe vastu silmalaugu, avan silma kogemata ja olengi pime! Õnneks ta uuris ka, et mida ma kardan ja siis lasi mul testida, kas ma saan silma avada. Vot nii hellalt aga kindlalt hoidiski silmalaugu kinni, et tee mis tahad, avada ma seda ei saanudki. See rahustas ikka väga väga maha! Aga päris imelik valu-kõdi oli ikkagi. Täiesti teine, kui keha tattoode oma. Tuimestit oli korralikult, aga kuidagi krampe tekitas kehasse ja no kõdi oli meeletu. Ripsmetes keegi sasib ringi ja toimetab ju!

Minu silmad kohe peale protseduuri olid siis sellised

Posted by Julia Saar Permanent Beauty on Reede, 28. september 2018

Poolikult on veel ripsmepikendusi, sest need keeldusid maha tulemast. Kindel soovitus, ennem ripsmed maha võtta, kui püsimeiki minna.

Ja no siis tuli huulte kord…

Hooomaigaad 😀 Sellega sai nalja. Kõigepealt muidugi joonistas huulejooned ette. Silmameigi ka muidugi näitas ennem tegema asumist ära. Siis mulle meenus, et kui ma enda huuli huulepliiatsiga värvida viitsin, on mul ikka väga kaunid ja lopsakad huuled! Imeilus kuju!

Ja siis hakkas nende tatoveerimine pihta. Mina küsisin pidevalt tuimestit juurde, sest mul on tõesti mingid lood tuimestitega, et eriti ei tööta. Tatoveerija juures proovisin ka korra näiteks, null kasu. Hambaarst peab ka alati topelt panema ja varem alustama sellega. Juba suhteliselt ruttu, ehmus Julia ise ära. Mul olla huuled juba nii niii niiiiiiiii paistes. DUCKFACE! Ma lohutasin teda, sest mul on hommikuti ärgateski huuled paistes alati, et see ongi minu teema!

Igatahes lõpuks said huuled valmis ja arglikult ulatas mulle ka peeglit. 😀 Ma naersin, minu silmis polnud üldse hullu. Paistes jah, aga no kes see ikka märkab…

Märgati küll. VÄGA märgati. Bussis vahiti, tänaval vahiti. 😀 Mees kodus vahtis! Facebookis ka uuriti, et kus ma end süstida lasin! Ohhh I wish, et ma nii rikas oleksin eksole. Praegu testingi kusjuures huuleläikeid juba, mis peaks huuli suurendama. On soovitusi?

                                                                      

0 photoshoppi, filtrit ja muid asju, mis mind ilusaks teeks. Enne püsimeigi lainerit+huuli ja tunnike peale.

Lisaks, soovitus! Kui on kunagigi ohatis olnud, siis vut vut vut ohatise tablettide järgi! Usu mind, see tuleb! Ja nüüd ma ootan, et saaksin minna neid üle tegema, siis saan jälle terve päeva oma musihuuli nautida! 😀

Filtrite ja photoshopita pilt sama päeva õhtul

Aga filtriga on päris nice eksole!

Kui ma jagaks tatokatele autasusi siis :

  • Kõige valusam – rinna all ribidel
  • Kõige ebamugavam – silmalaud
  • Kõige ägedam  – huuled! Ma nii igatsen neid paistes mesilashuuli! 🙁
  • Kõige rohkem välimust muutev – kulmud!

 

Aga vahepeal oli veel fotoshoot ka… pisike minitiiser, milline ma UMBES välja nägin seal

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.